Sivas Hingeli tarifimiz için önce patateslerimizi haşlayalım. Soğuyunca kabuklarını soyup iyice ezelim. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip iyice karıştıralım.
Hamuru için yoğurma kabımızda un, yumurta, tuz ve suyu karıştırıp iyice yoğuralım. Sert bir hamur olmalı. Su miktarı az gelirse çok az ekleyebilirsiniz. Hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra 4 parçaya bölelim. Üzerini streçle kapatıp 15-20 dakika dinlenmeye bırakalım.
Hamurumuz dinlendikten sonra bir parçasını alıp merdaneyle açalım. Çok ince açmanıza gerek yok. Bıçakla uzun şeritler halinde kesip daha sonra kare şeklinde keselim. Kayseri mantısından biraz büyük olmalı. Kesme işlemi bitince hazırladığımız patatesli iç harcından kestiğimiz karelerin ortalarına küçük küçük parçalar halinde koyalım kapatalım. Bir tepsiye biraz un serpelim. Yaptığımız mantıları üzerine dizelim. Hamurumuz bitene kadar aynı şekilde devam edelim.
Bir tencerede kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz atıp mantılarımızı tek tek dikkatlice bırakalım. Fazla karıştırmadan 10 dakika kadar haşlayalım. Mantılar suyun üzerine çıkınca pişmiş demektir. Bir süzgeçle suyunu süzdürerek çıkaralım.
Bir tavada tereyağını eritip mantıların üzerine gezdirelim. Arzuya göre sarımsaklı yoğurtlada servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.